Houthavens, Blok 0

In het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt, vlakbij de Amsterdamse binnenstad wordt ter plaatse van de voormalige Houthavens een nieuwe woonwijk ontwikkeld. Een strook grond van 170 bij 41 meter is verdeeld in negen kavels die worden ontwikkeld en bebouwd door zes verschillende bouwgroepen. Op de kavels komen in totaal circa 250 woningen en 700 m2 overige functies waaronder kleine bedrijfsruimtes, studio’s en ateliers. Tevens wordt er ondergronds parkeren gerealiseerd.

Een geschiedenis van industriële bedrijvigheid maakt de voormalige houthavens een gebied vol uitdagingen vanuit milieuhygiënisch oogpunt. Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen losten, ontstaat nu langzaam een aantrekkelijke eilandenwijk waar Amsterdammers kunnen wonen aan het water.

CRUX voorziet het projectbureau Houthavens (Stadsdeel West) van strategisch advies en coördineert de benodigde bodemonderzoeken, de grondstromen en de milieukundige begeleiding tijdens de uitvoering. Hiernaast is CRUX binnen het project betrokken bij het monitoren van de omgevingsbeïnvloeding door de bouwactiviteiten.

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Houthaven

Site by Alsjeblaft!