Second opinionsNaast ontwerpwerkzaamheden wordt CRUX ook veelvuldig gevraagd om second opinions en reviews uit te voeren. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het reviewen van het door een ander adviesbureau of aannemer gemaakte ontwerp of plan. Tevens worden partijen in procedures bij aansprakelijkheidstrajecten van verzekeraars, arbitrages en rechtszaken (DIX) regelmatig door een aantal senior adviseurs van CRUX bijgestaan.

Bij de diverse bouw- en woningtoezicht organisaties, vervoersbedrijven en infrastructurele diensten worden de risicoanalyses en monitoringswerkzaamheden zoals uitgevoerd erkend als een goede aanpak om de omgevingsbeïnvloeding risico’s in te schatten.

Tevens wordt CRUX door alle verzekeraars erkend als gekwalificeerde partij voor het uitvoeren van omgevingsbeïnvloeding risicoanalyses ter verkrijging van de CAR verzekering. Het laten uitvoeren van een risicoanalyse omgevingsbeïnvloeding door CRUX kan daarom resulteren in verbeterde verzekeringsvoorwaarden (premie; eigen risico) en reduceert ook de risico´s die de ontwikkelaar van het project loopt, met name ten aanzien de vaak aanzienlijke kosten van een eventuele vertraging van de bouw.

Ten slotte kan een risicoanalyse omgevingsbeïnvloeding van CRUX een belangrijke politieke rol spelen om richting betrokken partijen en met name eigenaren van belendingen aan te geven dat de ontwikkelaar/aannemer op serieuze en grondige wijze de risico’s door een externe- en onafhankelijke, hoog gekwalificeerde partij heeft laten beschouwen.

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Paalschade onderzoek

Nieuwe Zeesluis

Vechtaquaduct SAAOne

Berging Costa Concordia

Site by Alsjeblaft!