Senior Adviseur Geohydrologie

Roel Brugman MSc.

Amsterdam

+31 (0)20 494 30 70

In 2011 behaalde Roel Brugman zijn MSc met de specialisatie geohydrologie met aanvullende geofysica richting aan de Universiteit van Utrecht. Roel is afgestudeerd op het transport van vloeistoffen in de menselijke hersenen. Hierbij worden de hersenen geclassificeerd als een poreus media waardoor transport mechanisme in de geohydrologie toegepast kunnen worden.
Na het behalen van de Master is Roel in dienst getreden bij Koop Bronbemaling, waar ervaring is opgedaan in calculatie, advies en uitvoering van bemalingen bij een grote diversiteit aan bouwprojecten in Nederland, Duitsland, België en Qatar. Vervolgens is Roel bij Aveco de Bondt als adviseur geohydrologie in dienst getreden en heeft meegewerkt aan meerdere grote integrale projecten zoals de nieuwe sluis bij IJmuiden, verbreding A1/A6 en tenders zoals de Rijnlandroute en A13 / A16.
De geohydrologische vraagstukken zijn door de grootte van de projecten zeer divers. Waardoor Roel ervaring heeft opgedaan in bemaling, monitoring, het gebruik van waterglas, wateroverlast en grondwaterverontreiniging. Naast de infra / bouwprojecten heeft Roel gewerkt aan vraagstukken voor gemeentes en provincies betreffende wateroverlast. Inmiddels heeft Roel de eerste certificering voor bodemenergie behaald waardoor CRUX is gecertificeerd voor de advisering op het gebied van WKO. Vanaf mei 2018 is Roel werkzaam bij CRUX als senior adviseur geohydrologie.

Site by Alsjeblaft!