Senior Adviseur Geotechniek

ir. ing. Michel de Koning

Delft

+31 (0)20 494 30 70

Michel de Koning is in 2001 aan de HTS Haarlem afgestudeerd als civiel technisch ingenieur en in 2006 afgestudeerd aan de TUDelft, faculteit Civiele Techniek bij de leerstoel Funderingstechniek. Nadat hij eerst ervaring heeft opgedaan bij Ingenieursbureau Amsterdam is hij sinds augustus 2008 werkzaam bij CRUX als geotechnisch adviseur.

In deze positie heeft hij zich ontwikkeld tot een allround adviseur en ervaring opgedaan bij verschillende grote en kleine projecten waar zettingen, stabiliteit, paalmatrassen, trillingen, grondverbetering, lichte ophoogmaterialen, funderingen en grondkerende constructies een grote rol spelen.

Michel is betrokken geweest bij enkele grote infrastructurele projecten, in zowel de tenderfase als in de ontwerp- als uitvoeringsfase, zoals o.a. rijksweg A4 Steenbergen, Parallelstructuur A12 Gouda, A-Lanes-A15 (verbreding rijksweg A15). Tegenwoordig is Michel betrokken bij het KIJK project, Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard, waarin hij o.a. het ontwerp van de grondoplossingen voor de dijkversterking verzorgt. Naast de gebruikelijke semi-probabilistische ontwerpberekeningen volgens het WBI2017 is in het kader van Project Overstijgende Verkenning Macrostabiliteit (POV-M) binnen dit project ook een probabilistische analyses (faalkansanalyses) uitgevoerd.

Door zijn ruime ervaring is Michel in staat om zowel zelfstandig alsook in teamverband met andere disciplines te werken aan projecten op het gebied van geotechniek.

Site by Alsjeblaft!