Senior Specialist | Directeur

dr. ir. ing. Almer E.C. van der Stoel

Amsterdam

+31 (0)20 494 30 70

Almer van der Stoel studeerde cum laude af aan de TU Delft in de civiele techniek en promoveerde in 2001 bij de faculteiten Civiele Techniek en Bouwkunde op het gebruik van injectiemethoden (grouting) voor het verbeteren van paalfunderingen. Sinds 1996 is hij, in verschillende rollen, actief als geotechnisch adviseur en expert.

Na de oprichting van CRUX in 2002 heeft Almer zich, naast de algemene management taken, onder andere beziggehouden met de ontwikkeling van diverse nieuwe paalsystemen, geotechnische tenderontwerpen en projecten op het gebied van omgevingsbeïnvloeding. Tevens treedt hij met regelmaat op als geotechnisch expert / reviewer bij grote infrastructuurprojecten zoals recent de rijkswegen Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) en de A4 Delft Schiedam, uitbreiding van Wilhelmina en Julianakanaal, in arbitrage en mediation trajecten, (als gerechtsdeskundige) bij rechtszaken en voor verzekeraars.

Op het gebied van grondverbeteringstechnieken wordt Almer ook veelvuldig internationaal geraadpleegd. Zo adviseerde hij onder andere bij de berging van de Costa Concordia, de Punta Pacifica eilanden in Panama, haven London Gateway en bij de aardbevingen in Christchurch Nieuw Zeeland.

Naast de activiteiten voor CRUX is Almer, steeds in deeltijd, vanaf 1994 als deeltijddocent verbonden geweest aan de Hogeschool van Amsterdam en daarna hoogleraar geweest aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA/KMA; 2005-2011). Hij was van 2008 tot 2014 als hoogleraar Civieltechnische Constructietechnologie verbonden aan de van de Universiteit Twente. Op dit moment doceert Almer aan de Masteropleiding Structural Engineering van de Hogeschool van Amsterdam. Als auditor is hij tevens betrokken bij de accreditatie van diverse HBO civiele techniek opleidingen.

Almer is de managing partner van CRUX en treedt in die hoedanigheid ook op als directeur van CRUX Holding BV, BouwRisk I&M BV en BouwRisk Holding BV en als commissaris bij GeoDelta.

Site by Alsjeblaft!