Vonk & Vlam

Aan de zuidkant van Den Bosch wordt op het Vonk & Vlam terrein een nieuwe ondergrondse 3-laags parkeergarage gerealiseerd. Deze parkeergarage loopt direct langs/ en deels onder de middeleeuwse vestingwerken van de stad welke als onderdeel van de herontwikkeling gerestaureerd worden en teruggebracht in de oude staat, inclusief het terugbrengen van de oude gracht.

In opdracht van Heijmans speciale projecten is door CRUX een risicoanalyse uitgevoerd naar de invloed van de bouw en restauratiewerkzaamheden op de oude vestingwerken. Speciale aandacht ging hierbij uit naar de sterk wisselende opbouw van de vestingwerken, welke door de eeuwen heen zijn uitgebreid en aangepast en de inpassing van de terug te brengen grachtconstructie in de moderne eisen van het bouwbesluit. Om de standvastigheid van de vestingwerken te garanderen zijn door CRUX diverse ontwerpwijzigingen/ maatregelen uitgewerkt waarbij gestreefd is naar een alternatief wat niet kostenverhogend werkte.

Naast de risicobeschouwingen ten aanzien van de vestingwerken heeft CRUX gedurende de uitvoering een adviserende rol gehad bij het oplossen van uiteenlopende geotechnische vraagstukken.

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

A4 Schiedam tender

Rijloper spoorbrug

Landtunnel A4

Nieuwe Universiteits- bibliotheek

Site by Alsjeblaft!