Crux

Volautomatische autoberging

In opdracht van de Ingenieursbureau Den Haag heeft CRUX Engineering B.V. een advies opgesteld voor de wanden voor het project VAB (volautomatische autoberging) Noordwal – Veenkade. Het project betreft de bouw van een 2-laags parkeergarage aan tussen de kruisende wegen Bilderdijkstraat en Prinsessewal. Het plan voorziet in herstel van de in het verleden gedempte gracht, boven de VAB.

Aan de zijde van de Veenkade varieert de minimale afstand tussen de grondkering en op staal gefundeerde belendingen tussen de 2,35 en 3,5 meter. Voor deze wand heeft CRUX Engineering advies gegeven aangaande de mogelijkheid van drukken van de damwand. Verder is een kwalitatief advies gegeven over omgevingsbeïnvloeding waarbij de beïnvloeding ten gevolge van op verschillende manieren inbrengen van de damwand is behandeld.

Het tweede deel van het advies heeft betrekking op soilmix wanden. Dit type wanden wordt binnen Nederland steeds vaker toegepast terwijl er (binnen Nederland) geen normen en/of richtlijnen met betrekking tot dit type wand beschikbaar zijn. De grote ervaring van CRUX Engineering met deze wanden is mede aanleiding geweest voor de Gemeente De Haag om zich tot ons te wenden voor advies.

Artist impressie, toekomstig beeld Veenkade- Noordwal t.h.v. VAB
bron gemeente Den Haag

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Heinekenhoek Leidseplein

Garenmarkt Leiden

De Gele Rijder

Albert Cuyp Parkeergarage

Site by Alsjeblaft!