Crux

Royal Van Lent Shipyard

CRUX ondersteunt Royal van Lent bij de bouw van het droogdok met de geotechnische uitvoeringsbegeleiding en de toetsing van het aannemersontwerp.

De bouw van de nieuwe megawerf in het westelijk havengebied bestaat uit een circa 5500 vierkante meter grote hal van 170 meter lang en 28 meter hoog. Door de uitbreiding is Feadship in staat om hier luxe jachten tot 160 meter lang te bouwen of zogenaamde refits uit te voeren. Een inspirerend project voor een bijzondere opdrachtgever.

Feadship is opgericht 1949 en wereldwijd marktleider op het gebied van custom-built motorjachten en loopt constant voorop in innovatie, technologie en design. Feadship, First Export Association of Dutch Shipbuilders, is een samenwerking tussen drie zeer vooraanstaande namen in de jacht historie; De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer, Van Lent in Kaag en De Voogt in Haarlem. De werven De Vries en Van Lent dateren al van respectievelijk 1906 en 1849.

https://www.feadship.nl/

https://www.feadship.nl/nl/family/royal-van-lent-shipyard

Update 23 mei 2019
Het gebouw vormt voorlopig geen beperking meer voor de superjachten van Van Lent - artikel uit COBOUW van 21 mei j.l.

Koningin Máxima opent Amsterdamse scheepswerf voor superjachten - artikel uit het Parool van 16 mei j.l.

[

](https://cruxbv.nl/contents/uploads/projecten/65_16.holger_boek_vanlent.pdf)
klik op de foto om het interview met Holger Netzel uit het boek *Project in Beeld- (uitgave van Royal Van Lent) te lezen.

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Gerechtsgebouw

Kwakelhuis Alkmaar

Biesbosch 225, Amstelveen

Nieuw Zaailand

Site by Alsjeblaft!