Crux

Rode Loper

Amsterdam bouwt aan een nieuwe entree voor de stad; een visitekaartje voor bezoekers en Amsterdammers. Het project Rode Loper draagt hieraan bij door het herinrichten van de openbare ruimte boven het tracé van de Noord/Zuidlijn in stadsdelen Centrum en Zuid. De Rode Loper loopt van het Damrak, via de Beursstraat, het Beursplein, het Rokin, de Oude Turfmarkt en de Munt naar de Vijzelstraat, de Vijzelgracht en de Nieuwe Vijzelstraat. In stadsdeel Zuid volgt de Rode Loper de Ferdinand Bolstraat tot de Van Ostadestraat. In 2013 startte de uitvoering op het Damrak.

Gezien de aanleg van het Damrak terug gaat tot het begin van de ontstaansgeschiedenis van Amsterdam geeft dat tal van uitdagingen vanuit milieuhygienisch oogpunt. De grote verscheidenheid aan bedrijvigheden, meerdere ophogingen en diverse kleinschalige saneringen hebben gezorgd voor een complexe bodemgesteldheid.

De adviseurs van CRUX Engineering zijn vanaf het begin van het onderzoekstraject betrokken. Het eerste traject (Damrak) is met grote tevredenheid van onze opdrachtgever, stadsdeel Centrum, afgerond. Recentelijk is CRUX Engineering begonnen met het onderzoek ter plaatse van het Rokin.

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Grondbevriezing Cuyperstrap Amsterdam CS

One22

Ontwerp GSP

Biesbosch 225, Amstelveen

Site by Alsjeblaft!