Pontsteiger

Door CRUX Engineering BV wordt in opdracht van Ontwikkelcombinatie Amsterdam Arche VOF advies uitgebracht voor het geotechnisch ontwerp van de fundering en bouwkuip van het nieuwbouwproject Pontsteiger.

Het gebouw, in de vorm van een poort, komt op de kop van de Pontsteiger, waarvandaan de pont naar Amsterdam Noord vertrekt. Pontsteiger zal ca. 450 koop- en huurwoningen herbergen en verschillende openbare voorzieningen. Het ontwerp van het gebouw is van architectenbureau Arons en Gelauff. Het bureau won in 2007 een ontwerpwedstrijd voor het Pontsteigergebouw. De nieuwbouw wordt aangelegd binnen damwanden in het IJ en bestaat uit een 1-laags en deels 2-laags kelder met twee met elkaar verbonden hoogbouwtorens Pontsteiger is een voorbeeldproject waar CRUX zowel Geotechnisch als Bodem advies verzorgd!

Naast het ontwerp van de fundering en bouwkuip worden door CRUX uitgebreide zettingsanalyses verricht met Plaxis 3D, wordt de permanente aanvaarbescherming gedimensioneerd én advies uitgebracht ten aanzien van de saneringswerkzaamheden. November 2015 is de eerste paal geheid van het project.

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Maximabrug

Biesbosch 225, Amstelveen

Conservatoriumhotel

Ocean Reef Island II – Punta Pacifica

Site by Alsjeblaft!