Ocean Reef Island II – Punta Pacifica

In opdracht van Compañía Insular Americana heeft CRUX Engineering ondersteunde advieswerkzaamheden uitgevoerd voor het project Ocean Reef Island II in Panama. In het kader van dit project is door Boskalis onder andere een kunstmatig eiland voor de oever van Punta Pacifica in Panama stad gecreëerd ten behoeve van de aanleg van een exclusieve en luxe woonwijk.

De omtrek van het eiland (Ocean Reef Island II) bestaat uit een ringdijk gemaakt van basaltblokken. Voor het binnen gedeelte van het eiland werd zand gebruikt als vulling. Om de migratie van zand in en door de ringdijk naar de zee te vermijden, werd geotextiel aangebracht op de binnentalud van de dijk.

Omdat Panama in een aardbevingszone ligt, gelden eisen voor de stabiliteit van de zandvulling. Voor het voorkomen van liquefaction zijn dichtheid en fines-gehalte, bepalende factoren van de grond. Als grondverbeteringsmaatregelen zijn vibro-compactie, steenkolommen en grouting toegepast.

Werkmethodes
CRUX Engineering heeft als onafhankelijke expert gefungeerd en o.a. werkmethoden beoordeeld en een monitoringsplan opgesteld. Bovendien was CRUX Engineering voor uitvoeringsbegeleiding op de projectlocatie vanuit een toezichthoudende rol aanwezig.

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Nieuwe Universiteits- bibliotheek

Ertskade

Ontwerp GSP

New Amsterdam Court House

Site by Alsjeblaft!