Crux

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

*Ons’ Lieve Heer op Solder- is een van de oudste musea in Amsterdam. Achter de gevel van het grachtenpand aan de Oudezijds Voorburgwal 38 gaan een grotendeels 17de-eeuws woonhuis en een complete kerk schuil. In augustus 2013 startte een grootschalige verbouwing. Het naastgelegen pand op nummer 40 is geheel vernieuwd tot entreegebouw van het museum. Een ondergrondse passage verbindt het nieuwe entreegebouw met het historische huis. De uitbreiding is nodig om de ruim 100.000 bezoekers per jaar beter te kunnen spreiden en de druk op het kwetsbare monument te verminderen.

Advieswerk
Door CRUX Engineering zijn in opdracht van stichting Museum Amstelkring diverse advieswerkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van de uitbreiding van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Deze werkzaamheden betroffen in grote lijn:

-Het opstellen van een geotechnisch ontwerp en risicoanalyse;
-Het opstellen van een risicodossier (beheersmaatregelen);
-Het opstellen van diverse funderingsadviezen;
-Het opstellen van een monitoringsplan een communicatie protocol;
-Het deelnemen aan veelvuldig bouwoverleg inzake ontwerp en uitvoering

Eervolle vermelding Schreudersprijs 2015
Waren we als CRUX al zeer tevreden met de nominatie voor de prestigieuze Schreudersprijs 2015, na het ontvangen van een Eervolle vermelding tijdens de prijsuitreiking op het COB congres van 10 december 2015 zijn we meer dan trots. In de toelichting van de jury (zie bijgaande foto) wordt gesproken over ‘Een intrigerend en charmant project, met veel lef ontwikkeld en met veel aandacht voor cultuurhistorie en architectuur.’ De jury is verder van mening dat het project het ondergronds bouwen sterk stimuleert.

Onze inzending samen met NL Bouwmeesters, Strackee BV Bouwadviesbureau en Bouwbedrijf Van Schaik betreft de uitbreiding en restauratie van Rijksmonument Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in het oude centrum van Amsterdam.

Voor de uitbreiding zijn twee panden aan de Oudezijds Voorburgwal ondergronds verbonden tot één nieuw museum. Ondergronds in een van de oudste delen van Amsterdam staat voor complexiteit, die met een deskundige, flexibele en inventieve werkwijze tegemoet is getreden. Met een prachtig resultaat en een tevreden opdrachtgever.

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Stadskantoor Rotterdam

Albert Cuyp Parkeergarage

De Gele Rijder

Garenmarkt Leiden

Site by Alsjeblaft!