Crux
Artist impression toekomstige situatie

Herinrichting Kinkerstraat

De Kinkerstraat in Amsterdam Oud-West is aan vernieuwing toe. De straat staat bekend bij de gemeente Amsterdam en omwonenden als onoverzichtelijk en verkeersonveilig. In de komende jaren wordt de Kinkerstraat op maaiveldniveau dan ook volledig op de schop gegooid. In het ontwerp van de ‘nieuwe’ Kinkerstraat wordt gelijktijdig de ondergrondse infra vernieuwd (riolering e.d.).

CRUX heeft voor dit project het milieukundig bodemonderzoek (grond en grondwater) verzorgd alsmede het onderzoek naar de kwaliteit en hoeveelheid van het aanwezige asfalt en het hieronder gelegen funderingsmateriaal. Ook is onderzoek gedaan naar de opbouw van de onderconstructie van de trambaan.

Huidige situatie Kinkerstraat, kruising Ten Katemarkt

Naast dat het onderzoek is uitgevoerd conform vigerende protocollen is het vooral afgestemd op de toekomstige werkzaamheden zodat er al in de ontwerpfase rekening mee kan worden gehouden. Op basis van het onderzoek kan een realistische kostenopgave voor de afvoer van de grond en verhardingsmaterialen worden gemaakt. Ook kunnen de resultaten worden gebruikt voor het opstellen van een V&G plan. In het kader van de planning is het goed om tijdig te weten of er voor de werkzaamheden een saneringsprocedure doorlopen dient te worden.

Gezien het feit dat de Kinkerstraat als één van de levensaders van de stad wordt beschouwd, is het onderzoek aan de trambaan en de rijweg grotendeels in de nacht uitgevoerd, om zo min mogelijk overlast tot het dagelijkse verkeer te veroorzaken. De hiervoor benodigde verkeersmaatregelen zijn ook door CRUX verzorgd.

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Kwakelhuis Alkmaar

Houthaven

Aan de Braassem

Oostenburg

Site by Alsjeblaft!