Atrium Zuidas

CRUX is van idee tot realisatie betrokken (geweest) bij de realisatie van de uitbreiding van het Atrium aan de Zuidas te Amsterdam. De werkzaamheden hebben bestaan uit het volledig dimensioneren van de bouwkuip voor de tweelaags parkeergarage, de fundering en de begeleiding van de omgevingsbeïnvloeding. Tijdens de bouw zijn ten gevolge van complicerende factoren in de uitvoering, obstakels en kwetsbare belendingen diverse incidenten opgetreden.

CRUX heeft een belangrijke bijdrage geleverd in het voor opdrachtgever G&S Vastgoed vlot trekken van bijvoorbeeld overleg tussen aannemer Dura Vermeer De Nijs vof (DVDN) en de Gemeente Amsterdam met betrekking tot de keerwand aan de Strawinskylaan en het viaduct ter plaatse. Omdat damwanden niet op diepte konden worden gebracht werd een oplossing bedacht op basis van bodeminjectie om de bouwkuip alsnog sluitend te krijgen. Ook heeft intensieve begeleiding plaatsgevonden van de vooraf voorziene compensation grouting door High 5 Solutions van de trambaan van het GVB aan de Parnassusweg. Mede door deze intensieve engineering en begeleiding is het project uiteindelijk succesvol voortgezet respectievelijk afgerond.


Zie ook de publicatie in Civiele Techniek, Geotech special nr. 7, 2018: Hoogbouw langs de Zuidas Amsterdam… vraagt diepe bouwkuipen langs vitale infrastructuur.

← Terug naar het overzicht

Gerelateerde projecten

Nieuw Hoog Catharijne

Coentunnel

Dijkversterking Lekdijk Vianen

Vonk & Vlam

Site by Alsjeblaft!