Crux
Tosca van Kooten

Studenten met een missie III

Tijdens de periode van 4 september tot en met 16 januari heb ik mijn afstudeeronderzoek uit mogen voeren bij CRUX op het kantoor in Amsterdam. Met deze afstudeerstage heb ik mijn Bachelor-studie Built Environment met de specialisatie Constructie afgerond.

Mijn afstudeeronderzoek richtte zich op de reductiefactoren volgens Reese en van Impe welke worden toegepast op de methode van Ménard. Met behulp van de methode van Ménard worden horizontale beddingsconstanten bepaald voor horizontaal belaste enkele palen. De methode van Reese en van Impe benadert groepswerking van een horizontaal belaste paalgroep door reductiefactoren toe te passen op de horizontale beddingsconstanten volgens Ménard.

Het doel van mijn onderzoek was het achterhalen of de reductiefactoren volgens Reese en van Impe relevant en betrouwbaar zijn voor paalgroepen vanaf 3 x 3 palen. Tijdens mijn onderzoek heb ik gewerkt met de rekensoftware Plaxis 2D, Plaxis 3D en D-Sheet Piling. Met behulp van deze rekensoftware heb ik verschillende paalgroepen in verschillende grondprofielen geanalyseerd. Hierbij heb ik paalgroepen vanaf 3 x 3 palen tot en met 18 x 18 palen bestudeerd. Het onderzoek laat zien dat bij grotere groepsgrootte de methode van Reese en van Impe af gaat wijken van de resultaten uit Plaxis 3D. Op basis van de beschouwde situatie wordt dus geconcludeerd dat bij grote groepsgroottes het te overwegen valt om met numerieke modellen te kijken of de gekozen ontwerpwerp methode nog steeds aansluit op het vraagstuk.

CRUX heeft mij de gelegenheid gegeven om zelfstandig te werk te gaan, maar ook om te kunnen overleggen wanneer dit nodig was. Mijn afstudeeronderzoek bij CRUX was mijn eerste ervaring bij een geotechnisch adviesbureau en dit is zeker goed bevallen. Door de kennis vanuit CRUX heb ik veel kunnen leren tijdens mijn afstudeerperiode, zowel inhoudelijk als op het gebied van professionaliteit. CRUX is naar mijn idee een fijn bedrijf om stage te lopen/ werken, dus ik raad iedereen dit bedrijf aan!

Geïnteresseerd?
In de afgelopen jaren heeft CRUX Engineering altijd meerdere stage/afstudeerplaatsen beschikbaar (en ingevuld!) gehad op het gebied van geotechniek en constructies. In deze periode hebben studenten van onder andere HBO Civiele Techniek Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Utrecht en TU Delft hun stage/studie bij CRUX Engineering met succes afgerond.

Ben jij een enthousiaste en gedreven student Civiele Techniek of Constructieve Bouwkunde en heb je interesse in een stage/afstudeerplaats bij CRUX? Stuur dan jouw CV en motivatie naar hr@cruxbv.nl.

← Terug naar het overzicht
Site by Alsjeblaft!