Resultaten enquête & stappenplan naar de toekomst

Sinds een paar maanden heeft CEMS het eigendom van MLU / MicroFEM overgenomen van dr. Kick Hemker. We zijn hard aan de slag met de nieuwe releases. Als voorbereiding is een enquête gehouden onder de huidige gebruikers. Het belangrijkste doel van de enquête was het vaststellen van de algemene tevredenheid onder de gebruikers van zowel MLU als MicroFEM en wat de meest gewenste verbeteringen zijn. In dit nieuwsbericht wordt een kort overzicht van de resultaten en een kijkje in onze plannen gegeven.

Van de gebruikers is 2/3de tevreden met MLU / MicroFEM, dat is mooi maar ruimte voor verbetering en modernisering is zeker gewenst. De meest genoemde verbeteringen die we op basis van de enquêteresultaten kunnen vaststellen:

  1. Verbeteringen in het ontwerp van de userinterface
  2. Visualisatie & import/export naar GIS-software
  3. Het eenvoudiger maken van berekeningen in een freatische laag in MicroFEM

Deze verbeteringen zijn onze topprioriteit op de roadmap. Voor zowel MLU als MicroFEM zijn we bezig een moderne, web-based applicatie te ontwikkelen waarbij de broncode van Pascal naar Rust wordt omgezet. MLU staat als eerste op onze lijst met een geplande release van de nieuwe interface in 2021, gevolgd door MicroFEM in 2022. Wanneer beide applicaties hun nieuwe release hebben gehad, worden de verbeteringen op het gebied van GIS-integratie doorgevoerd (meer info volgt). Naast de userinterface en GIS-integratie zijn verzoeken gedaan die we momenteel aan het onderzoeken zijn. Een greep hieruit:

  • Interactie met geologische modellen
  • Modelleren van stof- en warmtetransport
  • Inverse modelling
  • Ontwerp van klimaatadaptatie maatregelen zoals wadi's
  • MicroFEM moet 's morgens verse koffiezetten

Hoewel we ambitieus zijn in onze ideeën voor MLU / MicroFEM, kunnen we niet beloven dat al deze functies daadwerkelijk opgenomen worden in de release.
Vooral het laatste verzoek ;).

Meer ontwikkelingen en updates delen we via de CEMS website en LinkedIn-kanalen. Heeft u suggesties of wilt u meer informatie, neem gerust contact met ons op via info@microfem.com.

← Terug naar het overzicht
Site by Alsjeblaft!