Crux

Publicatie Stedenbouw, oktober 2023

Met een opgave van ruim 30.000 m2 geeft Crossroads antwoord op de steeds sneller groeiende vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen in Amsterdam. Het indrukwekkende woongebouw valt op door zijn markante torens van 88 en 44 meter, maar toch is de projectlocatie het meest bijzonder. Crossroads wordt namelijk gerealiseerd op het kruispunt van wegen, treinsporen en mensenstromen. De precaire locatie direct naast én onder het spoorviaduct vereist een grondige analyse van de omgevingsbeïnvloeding. Daarom heeft CRUX Engineering B.V. een uitgebreide vervormings- en risicoanalyse opgesteld.

O.a Auke Balder is betrokken geweest bij de publicatie 'Geotechnische risicoanalyse als basis voor bijzonder hoogbouwproject', in het vakblad Stedenbouw nr. 782 (okt 2023).

CRUX-adviseurs en -specialisten dragen regelmatig bij aan de kennisontwikkeling in de sector door bijvoorbeeld het geven van cursussen/trainingen, het schrijven van artikelen/publicaties in vakbladen of het geven van (gast)colleges op universiteiten of hogescholen.

Meer info over het project Crossroads leest u hier.

← Terug naar het overzicht
Site by Alsjeblaft!