Crux

Publicatie Land + Water: Razendsnel bemalingsplan herzien

In de noordwesthoek van Flevoland wordt windpark Windplanblauw gerealiseerd. De windmolens in het windpark hebben een fundament nodig. Om dit fundament te kunnen maken moet er worden ontgraven. Tijdens het verlagen van de grondwaterstand bleek er een hoger ijzergehalte in het grondwater te zitten dan vooraf gedacht. Om het project niet te laten uitlopen, is in noodtempo door CRUX een nieuw uitvoeringsontwerp gemaakt, waarbij de ontgravings- en bemalingsstrategie is geoptimaliseerd, mede door slim programmeren door onze collega's van CEMS is de verticale stabiliteit berekening geautomatiseerd. Hierdoor kon Dura Vermeer zonder verdere vertraging de 37 fundaties voor windmolens op land ontwikkeld.

Onderandere collega's Thomas Sweijen en Robin Wimmers zijn betrokken geweest bij deze publicatie in Land + Water (juli-augustus 2022).

CRUX-adviseurs en -specialisten dragen regelmatig bij aan de kennisontwikkeling in de sector door bijvoorbeeld het geven van cursussen/trainingen, het schrijven van artikelen/publicaties in vakbladen of het geven van (gast)colleges op universiteiten of hogescholen.

← Terug naar het overzicht
Site by Alsjeblaft!