Crux
Baanbrekende binnenstedelijke funderingstechniekBeeld: Gebr. Van 't Hek

Publicatie De Verdieping (COB) september ’22

Baanbrekende binnenstedelijke funderingstechniek
De schaarse ruimte in binnensteden leidt steeds vaker tot complexe inpassingsopgaven. Nieuwe baanbrekende techniek is nodig om tot haalbare oplossingen te komen. Voor nieuwbouwproject Sonate in Den Haag, gebouwd door Boele & van Eesteren (VolkerWessels) in opdracht van Sonate Spuikwartier CV, is een vernieuwende funderingsmethode bedacht die het mogelijk maakt de bestaande parkeergarage te handhaven én te voldoen aan de strenge eisen ten aanzien van omgevingsbeïnvloeding en hinder.

Hoofdconstructeur Van Rossum heeft samen met Boele & van Eesteren (VolkerWessels) een vernieuwende funderingmethode bedacht die uitgewerkt is door CRUX Engineering en de Gebr. Van 't Hek.

Collega Guido Meinhardt en Patrick IJnsen (Van 't Hek Groep) lichten de innovatie toe in deze publicatie van het Centrum voor ondergrondsbouwen.

CRUX-adviseurs en -specialisten dragen regelmatig bij aan de kennisontwikkeling in de sector door bijvoorbeeld het geven van cursussen/trainingen, het schrijven van artikelen/publicaties in vakbladen, deel te nemen aan werkgroepen & commissies of het geven van (gast)colleges op universiteiten of hogescholen.

← Terug naar het overzicht
Site by Alsjeblaft!