Crux

Gerhard Winters naar Mozambique voor UNDAC-team

Zondag 24 maart is onze Senior Specialist Geohydroloog Gehard Winters in het kader van een ‘European Civil Protection and Humanitarian Aid Operation’ voor drie weken naar Mozambique vertrokken. Het UNDAC-team neemt hier o.a. spoedeisende besluiten omtrent waterveiligheid.

Deze operatie is onderdeel van de United Nations Disaster Assessment and Coordination (UNDAC). Gerhard vormt als Water- en environmental expert onderdeel van het UNDAC-team ter plaatse, om spoedeisende besluiten te nemen omtrent waterveiligheid zoals bijvoorbeeld het assessment van stuwdammen. Gerhard is de enige technische EU medewerker.

Op 15 maart j.l. heeft cycloon Idai een ravage aangericht in het zuidoosten van Afrika. Mozambique is zwaar getroffen, gevreesd wordt dat de situatie uitgroeit tot de grootste weer-gerelateerde natuurramp ooit in deze regio.

De United Nations Disaster Assessment and Coordination (UNDAC) maakt deel uit van het internationale rampenbestrijdingssysteem voor plotselinge noodsituaties. UNDAC is bedoeld om de Verenigde Naties en regeringen van door rampen getroffen landen te helpen tijdens de eerste fase van een plotselinge noodsituatie.

Lees hier het bericht van de NOS ‘Nederlandse waterexperts op weg naar Mozambique’.

← Terug naar het overzicht
Site by Alsjeblaft!