Crux

De nasleep van de cyclonen Idai en Kenneth in Mozambique

Tussen maart en april 2019 werd de kust van Mozambique getroffen door twee verwoestende cyclonen. In slechts zes weken tijd hebben de tropische cyclonen Idai en Kenneth honderden mensen gedood, zijn 1,85 miljoen mensen gestrand, zonder huis, voedsel, water of basisinfrastructuur.

Naar aanleiding van de ravage die de eerste cycloon (Idai) in Mozambique heeft aangericht, is onze Senior Specialist Geohydroloog Gehard Winters in maart drie weken in Mozambique geweest. Gerhard heeft daar in het kader van een 'European Civil Protection and Humanitarian Aid Operation' als Water- en environmental expert spoedeisende besluiten helpen te nemen omtrent de waterveiligheid.

Het United Nations Environment Programme heeft op 3 juni het artikel 'Lessons in the aftermath of cyclones Idai and Kenneth in Mozambique' gepubliceerd.

Klik hier om het artikel waarin o.a. onze collega Gerhard Winters aan het woord komt, te lezen.

De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Gerhard Winters en toont de erosie langs de Nhamatanda-weg die door de overstromingen zijn veroorzaakt. Er is een volledige reconstructie van de weg nodig, evenals de bouw van tijdelijke bruggen.

← Terug naar het overzicht
Site by Alsjeblaft!