Crux
Fotograaf: Sjef Prins, APA Foto

CEMS-CRUX wint Cobouw Digitalisering Award 2021

Het Afas Theater in Leusden, waar de Cobouw Awards dinsdagmiddag 16 november zijn uitgereikt, was wegens de coronamaatregelen alleen gevuld met de genomineerden. Dat maakte het feestje er voor de bouw echter niet minder om. CEMS directeur Jacco Haasnoot mocht namens CEMS de Cobouw Digitalisering Award in ontvangst nemen!

Volgens de jury kunnen de tools van CEMS een gamechanger zijn en de rol van ingenieurs nu (en zeker in de nabije toekomst) significant veranderen. Een groot compliment voor CEMS dat nog maar een jaar aan de weg timmert in het discipline van Machine Learning en Artificial Intelligence.

Leusden, Cobouw Awards 2021 (Foto: Sjef Prins - APA Foto)
Jacco Haasnoot, ontvangt de Cobouw Digitalisering Award 2021 (Foto: Sjef Prins - APA Foto)

CEMS digitale diensten
Om voorbereid te zijn op de toekomst kun je je het als ingenieursbureau niet langer permitteren om digitale innovatie links te laten liggen. CRUX Engineering gooide het roer een paar jaar geleden om en wil nu een voortrekkersrol vervullen op dat gebied.

Via zusterbedrijf CEMS (CRUX Engineering MicroServices) worden de eerste digitale diensten aangeboden. Het gaat vooralsnog om twee modulair opgebouwde toepassingen: PileCore is een rekenmodule die van pas komt bij het maken van een ontwerp voor paalfunderingen. VibraCore is in staat om te voorspellen of het heien van palen of intrillen van damwanden kan leiden tot schade aan panden in de omgeving door de impact van bouwtrillingen door te rekenen.

Toekomst
Achter de schermen zijn de programmeurs van CEMS druk bezig met de ontwikkelingen van meer toepassingen (SettleCore, FitCore, ShallowCore… en meer!) en om bestaande toepassingen klaar te maken voor de eisen van nu (MicroFem en MLU).

Meer informatie
www.cemsbv.nl
cruxbv.nl
Cobouw Awards

← Terug naar het overzicht
Site by Alsjeblaft!