Crux

Albert Cuyp Parkeergarage pakt Betonprijs 2019

Op donderdag 14 november vond de uitreiking plaats van de 21ste editie van de Betonprijs. CRUX Engineering is als ontwerper van de fundering en bouwkuip betrokken bij het winnende project Albert Cuyp Parkeergarage Amsterdam, in de categorie Civiele Bouwwerken. De prestigieuze Betonprijs wordt sinds 1979 elke twee jaar uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector.

CRUX heeft Max Bögl gedurende de looptijd van het gehele project (tender t/m realisatie) geadviseerd. Hierbij is een ontwerp gemaakt voor de fundering en de bouwkuip en is de omgevingsbeïnvloeding door aanleg van de bouwkuip beschouwd middels een risicoanalyse. Aansluitend is een monitoringsplan geschreven waarin alle aspecten ten aanzien van monitoring van de omgevingsbeïnvloeding zijn beschreven. De metingen gedurende de uitvoering zijn volgens het monitoringsplan uitgevoerd door BouwRisk.

De Albert Cuypgarage werd gekozen uit vier genomineerde projecten.
"De jury heeft gekozen voor de Albert Cuypgarage, omdat in een binnenstedelijk gebied de ruimte onder de gracht is gebruikt. De oplossing heeft een grote potentie voor de toekomst en draagt bij aan de leefbaarheid in de stad. Het is een grootschalige toepassing van allerlei betonbouwtechnieken. Men is deze complexe logistieke en technische uitdaging aangegaan en de omgeving is op een slimme en positieve manier betrokken bij het project."

Meer informatie over de overige winnaars en genomineerden: www.betonprijs.nl.

← Terug naar het overzicht
Site by Alsjeblaft!