Archief

De laatste ontwikkelingen bij CRUX vindt u hier.

26-01-2023Nieuws

Studenten met een missie II
+

In de afgelopen jaren heeft CRUX Engineering altijd enthousiaste en gedreven stagiaires/afstudeerders mogen verwelkomen. Soms zetten we een van hen in het zonnetje. Maak kennis met Petros Zakynthinos (art in ENG)

Lees meer
22-12-2022Nieuws

Studenten met een missie
+

In de afgelopen jaren heeft CRUX Engineering altijd enthousiaste en gedreven stagiaires/afstudeerders mogen verwelkomen. Soms zetten we een van hen in het zonnetje. Maak kennis met Diana Portillo (art in ENG)

Lees meer
17-11-2022Nieuws

Publicatie vakblad GWW nov ’22
+

Wat krijg je als je een geotechnisch adviesbureau van begin af aan betrekt bij een infrastructuurproject? Een betere risicobeheersing en dus meer zekerheid, zo ondervond gemeente Edam-Volendam in samenwerking met CRUX.

Lees meer
16-11-2022Nieuws

Symposium over energiegeotechniek (SEG23)
+

Als koploper op het gebied van energiegeotechniek, organiseert CRUX samen met TU Delft, TU Eindhoven, Deltares en Cohere het internationaal Symposium on Energy Geotechnics (SEG23) in Delft.

Lees meer
11-10-2022Nieuws

CRUX wint Innovative Energy Solution Award 2022
+

Vakbeurs Energie is ook dit jaar weer op zoek gegaan naar het meest innovatieve concept of product dat energie bespaart en Nederland helpt verduurzamen.

Lees meer
10-10-2022Nieuws

Nieuw: webversie MLU
+

Onze collega's van CEMS: CRUX Engineering MicroServices BV hebben hard gewerkt aan een compleet nieuwe release van MLU; de cloud-based tool voor ingenieurs, consultants en wetenschappers voor o.a. het analyseren van de resultaten van pompproeven.

Lees meer
03-10-2022Nieuws

Publicatie De Verdieping (COB) september ‘22
+

Baanbrekende binnenstedelijke funderingstechniek
Lees meer
07-09-2022Nieuws

Warmtetransport in de bodem gemodelleerd
+

Stageonderzoek helpt ons aan een geohydrologisch model dat in staat is het transport van warmte in de ondergrond door de Energiedamwand, goed te voorspellen. Het opgestelde model is makkelijk inzetbaar voor andere locaties en bovendien erg snel.

Lees meer
06-09-2022Nieuws

Energiedamwand Nederland wint de Greenchoice Energieprijs 2022!
+

De Energiedamwand is een ontwikkeling van CRUX Engineering BV samen met Gooimeer BV waarin de in Nederland veelvuldig toepaste stalen damwand wordt ingezet als bron van duurzame energie.

Lees meer
22-08-2022Nieuws

Publicatie Land + Water: Razendsnel bemalingsplan herzien
+

In de noordwesthoek van Flevoland wordt windpark Windplanblauw gerealiseerd. De windmolens in het windpark hebben een fundament nodig. Om dit fundament te kunnen maken moet er worden ontgraven.

Lees meer
21-07-2022Nieuws

Promotieonderzoek Marco Gerola
+

CRUX omarmt de samenwerking met bedrijven, collega's, afgestudeerden en stagiaires van over de hele wereld. Wij zijn blij met onze samenwerking met de Universiteit van Milaan bijvoorbeeld. Marco Gerola voert momenteel zijn promotieonderzoek (PhD) bij ons uit en reist heen en weer tussen Milaan en Delft. We vroegen Marco hoe hij zijn tijd indeelt en zijn focus op zijn werk houdt.

Lees meer
06-07-2022Nieuws

Nieuwe rol Holger Netzel binnen CRUX
+

Holger Netzel heeft als medeoprichter van CRUX Engineering BV, de afgelopen 20 jaar samen met Almer van der Stoel aan het roer gestaan van een van de meest toonaangevende geotechnische bureaus van Nederland; inmiddels uitgebreid met geohydrologie en bodem.

Lees meer
16-05-2022Nieuws

Nieuwe universiteitsbibliotheek genomineerd voor Schreudersprijs
+

Yes! Met grote trots kunnen wij melden dat we genomineerd zijn voor de Schreudersprijs 2022, georganiseerd door het COB.

Lees meer
14-05-2022Nieuws

CRUX viert feest!
+

CRUX is namelijk al 20 jaar thuis onder het maaiveld. Dat doen we met liefde voor ons vak, door onszelf uit te blijven dagen en vanuit een prettige samenwerking met elkaar en met onze klanten. Viert u met ons mee?

Lees meer
16-03-2022Nieuws

Update Energiedamwand
+

Na een periode van 2 jaar loopt de pilot van de Energiedamwand in mei op zijn einde. Tijdens de pilot is uitvoerig onderzoek gedaan naar de energieopbrengst uit oppervlaktewater en grond, en is de invloed op de omgeving gemeten.

Lees meer
10-03-2022Nieuws

Publicatie Civiele Techniek, Februari ’22
+

In Frankrijk, Duitsland en de Alpenlanden wordt geocomposiet met een drainerende functie veelvuldig toegepast om barrièrewerking te voorkomen. In Nederland is dit nog geen gangbare oplossing.

Lees meer
03-03-2022Nieuws

Publicatie GEOtechniek maart ’22
+

In het afstudeeronderzoek van Frank de Kievit (afgestudeerd bij CRUX), is het effect van organisch stof op de druksterkte van bodeminjecties onderzocht. Benieuwd naar de resultaten?

Lees meer
03-02-2022Nieuws

Jacco Haasnoot in Podcast Eyeopeners BNR
+

In de podcast van BNR Eyeopeners praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol gaan spelen in de duurzame toekomst. Jacco Haasnoot werd geïnterviewd voor de aflevering 'Dit wil je weten als je aan het water woont'.

Lees meer
10-01-2022Nieuws

Fris van start met nieuw MT lid en Partner
+

Met trots maken we bekend dat met ingang van 1 januari jl. Korneel de Jong is toegetreden tot het MT van CRUX Engineering BV en als partner van CRUX Holding BV.

Lees meer
06-12-2021Nieuws

CRUX Consortium wint Waterinnovatieprijs 2021
+

Op 2 december zijn tijdens het Waterinnovatiefestival de winnaars van de Waterinnovatieprijs 2021 bekendgemaakt. CRUX won met de Energiedamwand de prijs in de categorie ‘Klimaatneutraliteit’!

Lees meer
17-11-2021Nieuws

CEMS-CRUX wint Cobouw Digitalisering Award 2021
+

Het Afas Theater in Leusden, waar de Cobouw Awards dinsdagmiddag 16 november zijn uitgereikt, was wegens de coronamaatregelen alleen gevuld met de genomineerden. Dat maakte het feestje er voor de bouw echter niet minder om. CEMS directeur Jacco Haasnoot mocht namens CEMS de Cobouw Digitalisering Award in ontvangst nemen!

Lees meer
16-11-2021Nieuws

MODUPS: goedkoper naar een betrouwbare deformatie-analyse
+

Het komt steeds vaker in het nieuws: kwetsbare kademuren in monumentaal, binnenstedelijk gebied. Het is een hoofdpijndossier voor veel gemeentes.

Lees meer
02-11-2021Nieuws

Damwand als duurzame energieopwekker
+

Jacco Haasnoot en Patrick Stoelhorst van Gooimeer hebben meegewerkt aan een publicatie voor de Onderbouwing (COB) waarin de mogelijkheden van de Energiedamwand in beeld worden gebracht.

Lees meer
21-09-2021Nieuws

Probabilistisch Model MacroStabiliteit (PMMS)
+

Probabilistisch ontwerpen geeft een veiligheidsbeoordeling van een dijk die dichterbij de werkelijkheid ligt dan de standaard semi-probabilistische benadering, maar dit is tot nu toe nog relatief arbeidsintensief en beperkt tot het gebruik van een Limit Equilibrium Model, zoals DStability of SlopeW. Probabilistisch Model MacroStabiliteit (PMMS) brengt hier verandering in door snel op basis van een LEM of FEM berekening de faalkans te berekenen.

Lees meer
26-08-2021Nieuws

Resultaten enquête & stappenplan naar de toekomst
+

Sinds een paar maanden heeft CEMS het eigendom van MLU / MicroFEM overgenomen van dr. Kick Hemker. We zijn hard aan de slag met de nieuwe releases.

Lees meer
08-07-2021Nieuws

Publicatie vakblad CEMENT jun ’21
+

Op de plek waar een kantoorgebouw stond, wordt een hoogwaardig en duurzaam nieuwbouwproject gerealiseerd dat uit 276 appartementen en een drielaagse parkeerkelder bestaat. In de fundering zijn speciale maatregelen genomen om het vervormingsverschil en moment in de gewapende onderwaterbetonvloer te reduceren.

Lees meer
28-06-2021Nieuws

CRUX & HvA slaan handen in één
+

Collega’s Michel de Koning en Jefta Bouma, geven vanaf studiejaar 2021-2022, naast hun reguliere werk voor CRUX, verschillende colleges aan de Hogeschool van Amsterdam.

Lees meer
17-06-2021Nieuws

Partnerschap CRUX en VIKTOR
+

Op 17 juni 2021 hebben CRUX en VIKTOR een partnerschap getekend om samen automatiseringsproducten te ontwikkelen voor de geotechnische en geohydrologische ingenieursmarkt.

Lees meer
15-12-2020Nieuws

CRUX waarborgt de kwaliteit van toekomstige ingenieurs
+

Ook tijdens de coronapandemie heeft CRUX Engineering aan maar liefst 8 afstudeerders/stagiaires de ruimte gegeven om aan hun studieverplichtingen te voldoen. CRUX hecht veel waarde aan

Lees meer
21-10-2020Nieuws

CRUX trotse winnaar NENnovation Award
+

CRUX wint NENnovation Award voor de Energiedamwand in de categorie Klanten en Commissieleden.

Lees meer
27-08-2020Nieuws

CRUX tekent lidmaatschap met COB
+

Op woensdag 26 augustus tekende Almer van der Stoel en Karin de Haas van het Kenniscentrum Ondergronds Bouwen (COB) een overeenkomst waarin een verbintenis wordt aangegaan met CRUX als lid van het COB tot eind 2024.

Lees meer
Site by Alsjeblaft!