Archief

De laatste ontwikkelingen bij CRUX vindt u hier.

07-03-2023Nieuws

Kansen voor West Energiedamwand NL
+

CRUX Engineering, Gooimeer en de TU Delft krijgen Kansen voor West subsidie namens de Europese Unie om Energiedamwanden nog verder te ontwikkelen.

Lees meer
26-01-2023Nieuws

Studenten met een missie II
+

In de afgelopen jaren heeft CRUX Engineering altijd enthousiaste en gedreven stagiaires/afstudeerders mogen verwelkomen. Soms zetten we een van hen in het zonnetje. Maak kennis met Petros Zakynthinos (art in ENG)

Lees meer
22-12-2022Nieuws

Studenten met een missie
+

In de afgelopen jaren heeft CRUX Engineering altijd enthousiaste en gedreven stagiaires/afstudeerders mogen verwelkomen. Soms zetten we een van hen in het zonnetje. Maak kennis met Diana Portillo (art in ENG)

Lees meer
16-11-2022Nieuws

Symposium over energiegeotechniek (SEG23)
+

Als koploper op het gebied van energiegeotechniek, organiseert CRUX samen met TU Delft, TU Eindhoven, Deltares en Cohere het internationaal Symposium on Energy Geotechnics (SEG23) in Delft.

Lees meer
11-10-2022Nieuws

CRUX wint Innovative Energy Solution Award 2022
+

Vakbeurs Energie is ook dit jaar weer op zoek gegaan naar het meest innovatieve concept of product dat energie bespaart en Nederland helpt verduurzamen.

Lees meer
10-10-2022Nieuws

Nieuw: webversie MLU
+

Onze collega's van CEMS: CRUX Engineering MicroServices BV hebben hard gewerkt aan een compleet nieuwe release van MLU; de cloud-based tool voor ingenieurs, consultants en wetenschappers voor o.a. het analyseren van de resultaten van pompproeven.

Lees meer
07-09-2022Nieuws

Warmtetransport in de bodem gemodelleerd
+

Stageonderzoek helpt ons aan een geohydrologisch model dat in staat is het transport van warmte in de ondergrond door de Energiedamwand, goed te voorspellen. Het opgestelde model is makkelijk inzetbaar voor andere locaties en bovendien erg snel.

Lees meer
06-09-2022Nieuws

Energiedamwand Nederland wint de Greenchoice Energieprijs 2022!
+

De Energiedamwand is een ontwikkeling van CRUX Engineering BV samen met Gooimeer BV waarin de in Nederland veelvuldig toepaste stalen damwand wordt ingezet als bron van duurzame energie.

Lees meer
22-08-2022Nieuws

Publicatie Land + Water: Razendsnel bemalingsplan herzien
+

In de noordwesthoek van Flevoland wordt windpark Windplanblauw gerealiseerd. De windmolens in het windpark hebben een fundament nodig. Om dit fundament te kunnen maken moet er worden ontgraven.

Lees meer
21-07-2022Nieuws

Promotieonderzoek Marco Gerola
+

CRUX omarmt de samenwerking met bedrijven, collega's, afgestudeerden en stagiaires van over de hele wereld. Wij zijn blij met onze samenwerking met de Universiteit van Milaan bijvoorbeeld. Marco Gerola voert momenteel zijn promotieonderzoek (PhD) bij ons uit en reist heen en weer tussen Milaan en Delft. We vroegen Marco hoe hij zijn tijd indeelt en zijn focus op zijn werk houdt.

Lees meer
06-07-2022Nieuws

Nieuwe rol Holger Netzel binnen CRUX
+

Holger Netzel heeft als medeoprichter van CRUX Engineering BV, de afgelopen 20 jaar samen met Almer van der Stoel aan het roer gestaan van een van de meest toonaangevende geotechnische bureaus van Nederland; inmiddels uitgebreid met geohydrologie en bodem.

Lees meer
16-05-2022Nieuws

Nieuwe universiteitsbibliotheek genomineerd voor Schreudersprijs
+

Yes! Met grote trots kunnen wij melden dat we genomineerd zijn voor de Schreudersprijs 2022, georganiseerd door het COB.

Lees meer
14-05-2022Nieuws

CRUX viert feest!
+

CRUX is namelijk al 20 jaar thuis onder het maaiveld. Dat doen we met liefde voor ons vak, door onszelf uit te blijven dagen en vanuit een prettige samenwerking met elkaar en met onze klanten. Viert u met ons mee?

Lees meer
16-03-2022Nieuws

Update Energiedamwand
+

Na een periode van 2 jaar loopt de pilot van de Energiedamwand in mei op zijn einde. Tijdens de pilot is uitvoerig onderzoek gedaan naar de energieopbrengst uit oppervlaktewater en grond, en is de invloed op de omgeving gemeten.

Lees meer
06-12-2021Nieuws

CRUX Consortium wint Waterinnovatieprijs 2021
+

Op 2 december zijn tijdens het Waterinnovatiefestival de winnaars van de Waterinnovatieprijs 2021 bekendgemaakt. CRUX won met de Energiedamwand de prijs in de categorie ‘Klimaatneutraliteit’!

Lees meer
21-09-2021Nieuws

Probabilistisch Model MacroStabiliteit (PMMS)
+

Probabilistisch ontwerpen geeft een veiligheidsbeoordeling van een dijk die dichterbij de werkelijkheid ligt dan de standaard semi-probabilistische benadering, maar dit is tot nu toe nog relatief arbeidsintensief en beperkt tot het gebruik van een Limit Equilibrium Model, zoals DStability of SlopeW. Probabilistisch Model MacroStabiliteit (PMMS) brengt hier verandering in door snel op basis van een LEM of FEM berekening de faalkans te berekenen.

Lees meer
Site by Alsjeblaft!