07-09-2022Nieuws

Warmtetransport in de bodem gemodelleerd
+

Stageonderzoek helpt ons aan een geohydrologisch model dat in staat is het transport van warmte in de ondergrond door de Energiedamwand, goed te voorspellen. Het opgestelde model is makkelijk inzetbaar voor andere locaties en bovendien erg snel.

Lees meer
2022Projecten

IJboulevard
+

Lees meer
2019Projecten

Wonderwoods
+

Lees meer
06-12-2021Nieuws

CRUX Consortium wint Waterinnovatieprijs 2021
+

Op 2 december zijn tijdens het Waterinnovatiefestival de winnaars van de Waterinnovatieprijs 2021 bekendgemaakt. CRUX won met de Energiedamwand de prijs in de categorie ‘Klimaatneutraliteit’!

Lees meer
2021Projecten

Nieuwe Universiteits- bibliotheek
+

Lees meer
2021Projecten

De Hooch
+

Lees meer
2018Projecten

Sluishuis
+

Lees meer
28-06-2021Nieuws

CRUX & HvA slaan handen in één
+

Collega’s Michel de Koning en Jefta Bouma, geven vanaf studiejaar 2021-2022, naast hun reguliere werk voor CRUX, verschillende colleges aan de Hogeschool van Amsterdam.

Lees meer
2017Projecten

Nieuwe Zeesluis
+

Lees meer
2013Projecten

Stabilisatie Kaaimuur
+

Lees meer
10-03-2022Nieuws

Publicatie Civiele Techniek, Februari ’22
+

In Frankrijk, Duitsland en de Alpenlanden wordt geocomposiet met een drainerende functie veelvuldig toegepast om barrièrewerking te voorkomen. In Nederland is dit nog geen gangbare oplossing.

Lees meer
2017Projecten

Ocean Reef Island II - Punta Pacifica
+

Lees meer
2021Projecten

De Koepel Haarlem
+

Lees meer
17-06-2021Nieuws

Partnerschap CRUX en VIKTOR
+

Op 17 juni 2021 hebben CRUX en VIKTOR een partnerschap getekend om samen automatiseringsproducten te ontwikkelen voor de geotechnische en geohydrologische ingenieursmarkt.

Lees meer
11-10-2022Nieuws

CRUX wint Innovative Energy Solution Award 2022
+

Vakbeurs Energie is ook dit jaar weer op zoek gegaan naar het meest innovatieve concept of product dat energie bespaart en Nederland helpt verduurzamen.

Lees meer
17-11-2021Nieuws

CEMS-CRUX wint Cobouw Digitalisering Award 2021
+

Het Afas Theater in Leusden, waar de Cobouw Awards dinsdagmiddag 16 november zijn uitgereikt, was wegens de coronamaatregelen alleen gevuld met de genomineerden. Dat maakte het feestje er voor de bouw echter niet minder om. CEMS directeur Jacco Haasnoot mocht namens CEMS de Cobouw Digitalisering Award in ontvangst nemen!

Lees meer
10-10-2022Nieuws

Nieuw: webversie MLU
+

Onze collega's van CEMS: CRUX Engineering MicroServices BV hebben hard gewerkt aan een compleet nieuwe release van MLU; de cloud-based tool voor ingenieurs, consultants en wetenschappers voor o.a. het analyseren van de resultaten van pompproeven.

Lees meer
2014Projecten

Rode Loper
+

Lees meer
2018Projecten

OFOR Fietsenstalling station Zwolle
+

Kraaijvanger Architects en PosadMaxwan
Lees meer
2021Projecten

Oostenburg
+

Lees meer
14-05-2022Nieuws

CRUX viert feest!
+

CRUX is namelijk al 20 jaar thuis onder het maaiveld. Dat doen we met liefde voor ons vak, door onszelf uit te blijven dagen en vanuit een prettige samenwerking met elkaar en met onze klanten. Viert u met ons mee?

Lees meer
2013Projecten

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
+

Lees meer
2017Projecten

Rijloper spoorbrug
+

Lees meer
2012Projecten

Spaarndammer tunnel
+

Lees meer
21-07-2022Nieuws

Promotieonderzoek Marco Gerola
+

CRUX omarmt de samenwerking met bedrijven, collega's, afgestudeerden en stagiaires van over de hele wereld. Wij zijn blij met onze samenwerking met de Universiteit van Milaan bijvoorbeeld. Marco Gerola voert momenteel zijn promotieonderzoek (PhD) bij ons uit en reist heen en weer tussen Milaan en Delft. We vroegen Marco hoe hij zijn tijd indeelt en zijn focus op zijn werk houdt.

Lees meer
Specials

State of the Art Dijken
+

Als één van de eerste adviesbureaus in Nederland past CRUX Engineering “state of the art” geotechnische kennis toe voor het onderzoek en ontwerp van dijken. Daarnaast biedt CRUX integrale ondersteuning voor het ontwerpproces, de uitvoering van de milieuonderzoeken en het inventariseren van de kans op schade en deze zo goed mogelijk te beperken.

Lees meer
2019Projecten

Kademuur Kromme Waal
+

Lees meer
Specials

CRUX RisK SCAN
+

Elk bouwproject is van invloed op haar omgeving. Wanneer in een stedelijke setting wordt gebouwd, is aandacht voor- en onderzoek naar omgevingsbeïnvloeding van belang. Veroorzaakt de aanleg van een kelder schade aan het naastgelegen pand? Blijft de persleiding functioneren als daarnaast wordt opgehoogd? Zijn de trillingen door het heien van palen of trillen van damwanden niet te hoog voor een perceel of (productie-)proces? Hoeveel en hoelang mag de grondwaterstand worden verlaagd zonder verzakking van nabij gelegen panden?

Lees meer
03-10-2022Nieuws

Publicatie De Verdieping (COB) september ‘22
+

Baanbrekende binnenstedelijke funderingstechniek
Lees meer
2017Projecten

Dijkversterking Eiland van Dordrecht
+

Lees meer
2016Projecten

Gerechtsgebouw
+

Lees meer
2014Projecten

Berging Costa Concordia
+

Lees meer
2015Projecten

De Rotterdamsebaan
+

Lees meer
2022Projecten

Herinrichting Parallel Boulevard
+

Lees meer
06-09-2022Nieuws

Energiedamwand Nederland wint de Greenchoice Energieprijs 2022!
+

De Energiedamwand is een ontwikkeling van CRUX Engineering BV samen met Gooimeer BV waarin de in Nederland veelvuldig toepaste stalen damwand wordt ingezet als bron van duurzame energie.

Lees meer
2020Projecten

Herinrichting Kinkerstraat
+

Lees meer
Specials

Paalmatras Constructies
+

Een paalmatrassysteem, granulaatmatras op palen (GMOP), granulaatmatras op slanke palen (GSP) dan wel Load Transfer Platform (LTP), bestaat uit een veld van (meestal slanke) palen, met daarop een aardebaan. Deze bestaat meestal uit een granulaatmatras dat wordt gewapend met een geokunststof. Daarbovenop kan de aardebaan verder worden opgehoogd met zand of een granulaat. Tenslotte wordt het paalmatras afgewerkt met een funderingslaag en een verharding of spoorbaan en in enkele gevallen zelfs een op staal gefundeerd landhoofd.

Lees meer
2020Projecten

Oranje Loper
+

Lees meer
2019Projecten

Nooduitgangen metrostation Stadhuis Rotterdam
+

Lees meer
26-08-2021Nieuws

Resultaten enquête & stappenplan naar de toekomst
+

Sinds een paar maanden heeft CEMS het eigendom van MLU / MicroFEM overgenomen van dr. Kick Hemker. We zijn hard aan de slag met de nieuwe releases.

Lees meer
03-03-2022Nieuws

Publicatie GEOtechniek maart ’22
+

In het afstudeeronderzoek van Frank de Kievit (afgestudeerd bij CRUX), is het effect van organisch stof op de druksterkte van bodeminjecties onderzocht. Benieuwd naar de resultaten?

Lees meer
2014Projecten

Parallelstructuur A12
+

Lees meer
2020Projecten

TOWER TEN - WTC Amsterdam
+

Lees meer
Specials

Aardbevingen
+

Met de erkenning van de aardbevingsproblematiek in het noorden van Groningen en de daaropvolgende technische opgave omtrent het bouwkundig versterken, heeft CRUX Engineering BV zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de experts op het gebied van geïnduceerde aardbevingen en de geotechnische risico’s die hierbij meespelen.

Lees meer
2017Projecten

Steltloper
+

Lees meer
Specials

Our PLAXIS Expert Assistance
+

CRUX offers assistance to engineering companies worldwide in the modelling of geotechnical problems using FEM calculations by means of PLAXIS. Because CRUX is highly experienced in a wide range of geotechnical design issues and also has been involved in the use and development of PLAXIS since the early days of this FEM program, we are the ideal partner to help you with specific modelling issues. This way you can reach the optimal model for your calculations, as well as help your employees significantly develop their PLAXIS modelling skills.

Lees meer
2019Projecten

Galaxy Tower
+

Lees meer
17-11-2022Nieuws

Publicatie vakblad GWW nov ’22
+

Wat krijg je als je een geotechnisch adviesbureau van begin af aan betrekt bij een infrastructuurproject? Een betere risicobeheersing en dus meer zekerheid, zo ondervond gemeente Edam-Volendam in samenwerking met CRUX.

Lees meer
16-11-2022Nieuws

Symposium over energiegeotechniek (SEG23)
+

Als koploper op het gebied van energiegeotechniek, organiseert CRUX samen met TU Delft, TU Eindhoven, Deltares en Cohere het internationaal Symposium on Energy Geotechnics (SEG23) in Delft.

Lees meer
Specials

GIS (Geografisch Informatie Systeem)
+

Onze projecten zijn gerelateerd aan de geografische ligging, zowel de grond als de omgeving is bij ieder project anders. Om deze inzichten mee te nemen in onze adviezen maken wij gebruik van GIS (Geografisch Informatie Systeem). Hierin koppelen we in een vroeg stadium informatie aan de projectlocatie en omgeving waardoor efficiënt inzicht verkregen kan worden in kansen en risico´s, want ja “een beeld spreekt meer dan duizend woorden”.

Lees meer
2017Projecten

New Amsterdam Court House
+

Lees meer
2021Projecten

Grondbevriezing Cuyperstrap Amsterdam CS
+

Lees meer
Specials

Plaxis Excel Exporter by CRUX
+

PEEC is de eerste automatiseringstool die CRUX in 2017 met Python heeft ontwikkeld. Deze Excel tool maakt het mogelijk om geautomatiseerd informatie van 2D en 3D Plaxis berekeningen uit te lezen en te verwerken. PEEC is een uitstekend voorbeeld om de kracht van automatisering te laten zien. De tool is nu ook beschikbaar voor de markt en te gebruiken vanaf €95,- per jaar.

Lees meer
Specials

Geochemie van waterglasinjecties
+

Waterglasinjectie is een effectieve bodemverbeteringstechniek voor het creëren van tijdelijke waterremmende lagen of als (permanente) versterking van grond voor het dragen van constructies. Vanuit de civiele techniek is in verleden met name aandacht besteed aan de sterkte-eigenschappen van waterglas en de praktische aspecten van bodeminjectie.

Lees meer
2022Projecten

Metrostation Leuvehaven
+

Lees meer
2018Projecten

Garenmarkt Leiden
+

Lees meer
2021Projecten

Kwakelhuis Alkmaar
+

Lees meer
2018Projecten

Nieuwe Zeesluis (geohydrologie)
+

Lees meer
2020Projecten

Crossroads
+

Lees meer
2016Projecten

Paalschade onderzoek
+

Lees meer
2017Projecten

NHow Amsterdam RAI hotel
+

Lees meer
Specials

Energiedamwand
+

Nederland werkt steeds meer aan een energietransitie naar duurzame warmte en koude. Voor CRUX is het duidelijk dat de ondergrond een onmisbare bijdrage levert aan de inrichting van technieken voor een duurzame energie behoefte. CRUX levert hoogwaardig ontwerp & advies op het gebied van opwekken en opslaan van duurzame Geo-Energie.

Lees meer
2014Projecten

A1/A6
+

Lees meer
2018Projecten

Dijkversterking Texel
+

Lees meer
2021Projecten

Mediavaert
+

Lees meer
2021Projecten

Scheldeplein 1-5 bodeminjectie paalpunt
+

Lees meer
2021Projecten

Nieuwe hoofdkantoor ABN AMRO
+

Lees meer
2019Projecten

De Groene Boog
+

Lees meer
10-01-2022Nieuws

Fris van start met nieuw MT lid en Partner
+

Met trots maken we bekend dat met ingang van 1 januari jl. Korneel de Jong is toegetreden tot het MT van CRUX Engineering BV en als partner van CRUX Holding BV.

Lees meer
Specials

3D Modellering
+

In het ontwerp van bouwprojecten wordt steeds vaker gebruik gemaakt van drie dimensionale (3D) modellering. De toename in de beschikbare rekencapaciteit en snelheid van computers en de verbeteringen in de beschikbare software (zoals Plaxis en GeoSlope) maken namelijk dat het verschil in kosten, rekentijd en mogelijkheden ten opzichte van gangbare 2D berekeningen steeds kleiner worden.

Lees meer
2018Projecten

Valley
+

Lees meer
22-12-2022Nieuws

Studenten met een missie
+

In de afgelopen jaren heeft CRUX Engineering altijd enthousiaste en gedreven stagiaires/afstudeerders mogen verwelkomen. Soms zetten we een van hen in het zonnetje. Maak kennis met Diana Portillo (art in ENG)

Lees meer
2013Projecten

Schadeonderzoek Silo Suiker Unie
+

Lees meer
16-11-2021Nieuws

MODUPS: goedkoper naar een betrouwbare deformatie-analyse
+

Het komt steeds vaker in het nieuws: kwetsbare kademuren in monumentaal, binnenstedelijk gebied. Het is een hoofdpijndossier voor veel gemeentes.

Lees meer
2019Projecten

Watergangen Amsterdam Oost
+

Lees meer
2006Projecten

Renovatie van het Nieuwe Rijksmuseum
+

Lees meer
Specials

Automated Engineering
+

In de bouwsector is een groeiende belangstelling voor het automatiseren van ontwerpprocessen. CRUX is in 2018 een ontwikkeling gestart om ontwerpprocessen te automatiseren – Automated Engineering. Deze investering is van groot belang om in de nabije toekomst efficiënt te blijven werken én de technologische mogelijkheden optimaal te kunnen benutten.

Lees meer
2017Projecten

Atrium Zuidas
+

Lees meer
2009Projecten

Conservatoriumhotel
+

Lees meer
16-03-2022Nieuws

Update Energiedamwand
+

Na een periode van 2 jaar loopt de pilot van de Energiedamwand in mei op zijn einde. Tijdens de pilot is uitvoerig onderzoek gedaan naar de energieopbrengst uit oppervlaktewater en grond, en is de invloed op de omgeving gemeten.

Lees meer
27-08-2020Nieuws

CRUX tekent lidmaatschap met COB
+

Op woensdag 26 augustus tekende Almer van der Stoel en Karin de Haas van het Kenniscentrum Ondergronds Bouwen (COB) een overeenkomst waarin een verbintenis wordt aangegaan met CRUX als lid van het COB tot eind 2024.

Lees meer
2013Projecten

Nieuw Hoog Catharijne
+

Lees meer
2020Projecten

Dijkversterking Lekdijk Vianen
+

Lees meer
06-07-2022Nieuws

Nieuwe rol Holger Netzel binnen CRUX
+

Holger Netzel heeft als medeoprichter van CRUX Engineering BV, de afgelopen 20 jaar samen met Almer van der Stoel aan het roer gestaan van een van de meest toonaangevende geotechnische bureaus van Nederland; inmiddels uitgebreid met geohydrologie en bodem.

Lees meer
2015Projecten

Strand East London
+

Lees meer
21-09-2021Nieuws

Probabilistisch Model MacroStabiliteit (PMMS)
+

Probabilistisch ontwerpen geeft een veiligheidsbeoordeling van een dijk die dichterbij de werkelijkheid ligt dan de standaard semi-probabilistische benadering, maar dit is tot nu toe nog relatief arbeidsintensief en beperkt tot het gebruik van een Limit Equilibrium Model, zoals DStability of SlopeW. Probabilistisch Model MacroStabiliteit (PMMS) brengt hier verandering in door snel op basis van een LEM of FEM berekening de faalkans te berekenen.

Lees meer
22-08-2022Nieuws

Publicatie Land + Water: Razendsnel bemalingsplan herzien
+

In de noordwesthoek van Flevoland wordt windpark Windplanblauw gerealiseerd. De windmolens in het windpark hebben een fundament nodig. Om dit fundament te kunnen maken moet er worden ontgraven.

Lees meer
2018Projecten

Boompjes 60 - 68
+

Lees meer
03-02-2022Nieuws

Jacco Haasnoot in Podcast Eyeopeners BNR
+

In de podcast van BNR Eyeopeners praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol gaan spelen in de duurzame toekomst. Jacco Haasnoot werd geïnterviewd voor de aflevering 'Dit wil je weten als je aan het water woont'.

Lees meer
21-10-2020Nieuws

CRUX trotse winnaar NENnovation Award
+

CRUX wint NENnovation Award voor de Energiedamwand in de categorie Klanten en Commissieleden.

Lees meer
2014Projecten

Landtunnel A4
+

Lees meer
2016Projecten

Vechtaquaduct SAAOne
+

Lees meer
2011Projecten

Thermisch ontwerp Grabenstrasse
+

Lees meer
2022Projecten

Jaagpad Alkmaar
+

Foto Ouwehand Bouw Groep B.V.
Lees meer
16-05-2022Nieuws

Nieuwe universiteitsbibliotheek genomineerd voor Schreudersprijs
+

Yes! Met grote trots kunnen wij melden dat we genomineerd zijn voor de Schreudersprijs 2022, georganiseerd door het COB.

Lees meer
2018Projecten

Ertskade
+

Lees meer
2020Projecten

Vernieuwing Amstelveenlijn
+

Lees meer
2018Projecten

Albert Cuyp Parkeergarage
+

Lees meer
2014Projecten

Groninger Forum
+

Lees meer
2017Projecten

Dijkversterking KIJK
+

Lees meer
08-07-2021Nieuws

Publicatie vakblad CEMENT jun ’21
+

Op de plek waar een kantoorgebouw stond, wordt een hoogwaardig en duurzaam nieuwbouwproject gerealiseerd dat uit 276 appartementen en een drielaagse parkeerkelder bestaat. In de fundering zijn speciale maatregelen genomen om het vervormingsverschil en moment in de gewapende onderwaterbetonvloer te reduceren.

Lees meer
2016Projecten

Stationsgebied Leeuwarden
+

Lees meer
15-12-2020Nieuws

CRUX waarborgt de kwaliteit van toekomstige ingenieurs
+

Ook tijdens de coronapandemie heeft CRUX Engineering aan maar liefst 8 afstudeerders/stagiaires de ruimte gegeven om aan hun studieverplichtingen te voldoen. CRUX hecht veel waarde aan

Lees meer
2022Projecten

Clubhouse Boompjes
+

Lees meer
2021Projecten

Houthaven
+

Lees meer
2014Projecten

Vonk & Vlam
+

Lees meer
2014Projecten

Pontsteiger
+

Lees meer
2019Projecten

Royal Van Lent Shipyard
+

Lees meer
26-01-2023Nieuws

Studenten met een missie II
+

In de afgelopen jaren heeft CRUX Engineering altijd enthousiaste en gedreven stagiaires/afstudeerders mogen verwelkomen. Soms zetten we een van hen in het zonnetje. Maak kennis met Petros Zakynthinos (art in ENG)

Lees meer
02-11-2021Nieuws

Damwand als duurzame energieopwekker
+

Jacco Haasnoot en Patrick Stoelhorst van Gooimeer hebben meegewerkt aan een publicatie voor de Onderbouwing (COB) waarin de mogelijkheden van de Energiedamwand in beeld worden gebracht.

Lees meer
Site by Alsjeblaft!